Delen op

Is er een eind gekomen aan het lage woonkrediet?
donderdag, 17 november 2016 13:01

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Is er een eind gekomen aan het lage woonkrediet? Eén van onze panden te koop in Kampenhout

Plannen om een huis te kopen? Dan wacht je best niet te lang met het afsluiten van een hypothecaire lening. De ondergrens van het woonkrediet is namelijk bereikt. Enkele banken hebben recent hun woonkrediet reeds verhoogd en het ziet naar uit dat deze trend zich zal doorzetten.

Het woonkrediet, ook wel hypothecair krediet genoemd, bleef jarenlang onveranderd. Maar de afgelopen periode hebben enkele grootbanken in alle stilte de woonrente lichtjes naar omhoog gebracht. Onder meer bij KBC, Belfius en ING zal je iets meer rente betalen op je woonlening.

De verhogingen zijn wellicht te wijten aan de algemene verschuivingen op de kapitaalmarkt. Daar zijn de rentes al langer in opmars. Deze trend heeft zich wereldwijd doorgezet sinds Donald Trump werd verkozen tot Amerikaans president. De maatregelen die hij aankondigde om de Amerikaanse economie te stimuleren, hebben zo zijn invloed op de langetermijnrente. En dat voelen we dus ook in België.  

Of er nog meer banken gaan volgen met het verhogen van hun woonkredieten is nog niet meteen duidelijk. Het beleid van de Europese Centrale Bank in 2017 zal wellicht een belangrijke rol spelen. Wanneer zij beslissen om te stoppen met het opkopen van obligaties, zal dit hand in hand gaan met rentestijgingen. De bankensector vreest in ieder geval voor een moeilijk 2017.

Er snel bij zijn is dus de boodschap! Maar laat dit je zeker niet ontmoedigen om op zoek te gaan naar jouw droomhuis. Misschien kunnen we je met Torox Vastgoed daarbij helpen? Bovenstaand pand te Kampenhout kan je hier bekijken of neem eens een kijkje tussen onze overige panden.